Оторизиран Магазин

Експертът по къдрици

Новини

Сухо или мокро подстригване е по-добро за къдрава коса?

Сухо или мокро подстригване е по-добро за къдрава коса? Това често се питат дамите с къдрави коси, доверете се на експертите и послушайте техните професионални съвети, какво им е показал техния практически опит с къдравите коси :

На къдрава или чуплива коса сухото подстригване обикновено включва подстригване на косата къдрица по къдрица, за да изглежда всяка отделна S-вълна, спирала или намотка по най-добрия начин. Въпреки това сухото подстригване може да не е правилният избор за всеки . Сега експертите на hairMAG ще ви обяснят професионално как да разберете дали сухото или мокрото подстригване е най-добро за вас .

Какви са ползите от подстригването на суха коса спрямо мокра?

Едно основно предимство на подстригването на косата, докато е суха, е, че ще знаете точно как изглежда крайният резултат веднага, вместо да се налага да чакате косата ви да изсъхне, за да видите как се е получило подстригването или с колко е намаляла дължината ви.

Сухото подстригване придава индивидуално внимание на всяка къдрица, то отчита разнообразие от текстури на къдрици по цялата ви глава, което не е толкова лесно да се направи или види, когато косата е мокра.Например, ако една част от главата ви има повече къдрици, докато друга е по-права, стилист, който прави сухо подстригване, може да вземе предвид тези различни текстури и да придаде на определени части повече обем или форма, в зависимост от това, което е необходимо. Тъй като сухото подстригване е по-скоро за това всяка къдрица да изглежда най-добре, това не винаги е най-добрият избор за някой, който има увредена коса ! Също така правенето на сухо подстригване може да доведе до „прекомерно текстуриран вид“, така че ако не търсите допълнителен обем и дефиниция, то тогава по скоро изберете мокро подстригване.

Сухото подстригване позволява на косата да бъде в истинската си форма, като по този начин позволява на фризьора да прецени по-добре формата.

Много Важно : Не подстригвайте къдрава коса с какъвто и да е продукт в нея.

Ако правите сухо подстригване, трябва винаги да бъде след като косата е била измита, изсушена и разплетена!

Мокрото подстригване ще позволи на фризьора да идентифицира и да се отърве от всички разделени краища, за да възстанови здравето на косата, докато сухото подстригване често е по-фокусирано върху цялостната форма.Така че, ако искате да изпробвате сухо подстригване, но имате увредена коса, може да започнете с мокро подстригване, а след това изберете сухо подстригване, след като къдриците ви станат по-здрави.