Оторизиран Магазин

Експертът по къдрици

Новини

Как да се грижим за ЧЕРВЕНАТА коса ?


В случай че червеният цвят е създаден от вас или вашия фризьор, той лесно ще изчезне и бавно ще избледнее, след като просто изплакнете косата си с вода. Жените, родени с червена коса, със сигурност знаят как светлината бързо изсветлява цвета на косата. Това се дължи на факта, че феомеланинът се разгражда по-бързо в присъствието на ултравиолетова светлина. Обикновените грижи и защита на косата няма да запазят медния червен цвят. Нужни са активни грижи за поддържане на блясъка на червения цвят. 
Съвет 1:
Червените пигменти са чувствителни към светлината. Това се отнася по-специално за червени пигменти, които се предлагат в шишенца. Естественото изобилие на червени пигменти в косата се придружава от най чувствителния към ултравиолетовата светлина тип кожа. Червенокосите жени трябва да се пазят от обедното слънце и да използват продукти за коса, които предпазват от ултравиолетовите лъчи или да носят шапка за защита.
Съвет 2:
След боядисване на косата в червено не трябва да влизате в плувен басейн в рамките на поне две седмици, тъй като отрицателният ефект на хлорираната вода върху цвета е още по-силен от ефекта на чешмяната вода.
Съвет 3:
Има много серии от продукти за подхранване и защита на косата на блондинки, брюнетки и сивокоси жени. От друга страна, червенокосите обикновено трябва да се задоволят с общите защитни продукти за боядисана коса. Няма съмнение, че си струва да ги използват, така или иначе. Като цяло, продуктите за боядисана коса съдържат особено висока концентрация на подхранващи и защитни агенти, като например анти-оксиданти.
Съвет 4:
Веднага след като червената коса започне да избледнява между отделните боядисвания, можете да използвате  балсам оцветител или чист пигмент в съответния нюанс . Балсама( чистия пигмент) освежават цвета и поддържат блясъка на червения цвят.
Съвет 5:
Използвайте седмична терапия или третиране на косата, за да поддържате червените пигменти и блясъка на косата си. За разлика от балсамите, терапията за коса съдържа съставки, които действително проникват в косъма и могат да попълнят празнотите във външния слой на косъма, кутикула. В резултат на това, червените пигменти остават в косата по-дълго време.
Съвет 6 :
Червената коса привлича вниманието и видимо контрастира с облеклото. Така цъфтящите краища се забелязват лесно. Ето защо препоръчваме да подстригвате краищата на червената коса най-малко на всеки два месеца.

 

by Beauty House