Оторизиран Магазин

Експертът по къдрици

Новини

Ръководство за количество продукт което да използваме върху косата си

 Какво количество продукт да използам е един от най често срещаните въпроси ?

Шампоан

Не е необходимо да използвате голямо количество шампоан , дори и да не видите богата пяна, косата ви ще бъде добре измита.

  • Фина коса- количество, съответстващо на размера на чери домат.

  • Гъста коса- количество, съответстващо на размера на орех.

Балсам

Много жени използват повече балсам, отколкото е необходимо или по малко. Тогава косата често изглежда плоска и обременена, утежнена или не достатъчно хидратирана . Ще ви споделим един лесен трик :

Вържете косата си на опашка и колкото е диаметъра на вързаната ви коса такова количество балсам използвайте.

Маска за коса

Маската за коса е чудесна като седмична процедура за коса. Затова не се страхувайте да използвате по-голямо количество маска от препоръчаното за балсама. Също така е важно да изберете правилната маска за вашия тип коса, защото като цяло маските за гъста коса са по-плътни и по-богати, но за фина коса са по-течни и по-леки. Независимо от типа коса и текстурата на маската, се препоръчва използването на количество, съответстващо на една орео бисквита .

 Масло за коса

Необходимото количество масло за коса варира от 1-5 изпомпвания в зависимост от дължината, текстурата, дебелината и състоянието на косата. Номерът е да прилагате една помпа наведнъж и да разпределяте маслото равномерно.

Започнете с малко. Започнете с една помпа първия път, след това добавяйте помпа всеки път, докато получите желания резултат. Ще разберете, че сте отишли ​​твърде далеч, когато косата ви изглежда мазна и изглежда утежнена .

При Фина коса - количеството трябва да е 1 помпа , съответстващо на размера на оризово зърно

При Гъста коса - количество, съответстваща на размера на монета от 1 стотинка.

Важно : Когато сложите масло в ръцете си е важно хубаво да разтриете дланите си и след това да нанесете върху косата от средата на полудължините към крайщата. Не нанасяйте в скалпа !

Мус

Въпреки че може да е първият ви инстинкт да поставите колкото се може повече мус за обем в косата си, в смисъл, че колкото повече мус, толкова повече обем, на практика това не е така . Ако искате да придадете обем на косата си, сложете малко количество, приблизително с размера на топка за голф , това ще бъде достатъчно.

Гел  или Желе
Гелът или желето са крайният стилизиращ продукт, който ще нанесете върху косата си, когато е мокра или влажна.

Тук няма точно количество повече или по малко, просто се постарайте да е равномерно нанесен по косата експериментирайте докато постигнете резултата който желаете

Една от най-добрите техники за равномерно нанасяне на продукта е молещи се ръце. Нанесете продукта върху ръцете си и след това поставете ръцете си заедно в позиция за молитва, с косата между тях. Плъзнете ръцете си надолу в това положение – от корена към краищата – така че да нанесете продукта внимателно, без да нарушавате къдриците .

И на последно място не прекалявайте с продуктите който нанасяте върху косата си . Използвайте максимум до 5 продукта , като започнете с шампоан, балсам или маска, балсам без изплакване или крем, масло и стилизиращ гел или желе . Използването на повече от 5 продукта води до  натрупване на  продукти, което ще доведе до утежяване и  омазняване на скалпа и косата. Има коси които първоначално може да не го усетят , но в времето се усеща, започва омазняване на скалпа и косата, запушване на фоликулите,последвано от суха и цъфтяща коса и т.н !