Оторизиран Магазин

Експертът по къдрици

Новини

Зимна рутина за къдрава коса

1.Балсамът без измиване е вашият най-добър приятел през тези зимни месеци, той запазва влагата в косата ви, вместо да я отдава. Подарете на косата си малко хидратираща любов и намерете балсам без измиване, който харесвате.
2.Никога не разресвайте или четкайте суха коса.
Къдравите момичета не трябва никога да сресват или четкат суха коса. Ако имате нужда от помощ под душа, за да преминете през кичурите си и да сте сигурни, че всеки кичур има балсам, използвайте гребен с широки зъби, но само под душа. След като излезете, придържайте се към пръстите си.

3. Пропуснете горещите уреди
Горещите инструменти съсипват къдриците ви и изсушават косата ви. Бързаме и нямаме време за сушене на въздух. В тези използвайте дифузер на най-ниската температура, за да изсушите къдриците си.

4. Deep Condition  .  Дълбоко състояние 
Това е един от най-важните съвети. Подсилването на косата ви с хранителни вещества, влага и протеини, ако не сте чувствителни към протеини, помага за предотвратяване на накъсването и чупливостта и поддържа къдриците ни хидратирани.
Намерете качествен дълбок балсам или дълбока маска за коса и я използвайте често. Зимата не е време за пестене . Косата ви се нуждае от  дълбоко кондициониране и най-голяма защита
5.Запечатайте косата си с масло . Като запечатвате косата с масло, вие заключвате овлажняващите свойства на балсама и стилизиращите продукти отдолу, както и предпазвате от външните влиянич, като сухия въздух от околната среда или отопляващите уреди  на закрито.
Ако не използвате масло през цялата година, зимата е чудесно време да започнете. Обърнете специално внимание на краищата си, тъй като там косата ви губи най-много влага. Маслото задържа влагата от всички продукти, които сте използвали за оформяне на косата си.
Най-добрият начин да използвате масла за запечатване е като вземете само няколко капки и ги натъркате внимателно в краищата веднага след като приключите с нанасянето на всичките си  продукти и косата ви е все още мокра, можете да ги нанесете преди стилизиращия продукт или след него, като по този начин ще намалите неговата фиксация.
6.Поглезете се с сатенена или копринена калъфка за възглавница.
Не можете да не се търкаляте, докато спите. За съжаление, това е рецепта за начупена и хвърчаща коса, особено през зимните месеци, когато косата ви вече е крехка.
7.Купете си зимна шапка със сатенена подплата.
8. Спете с овлажнител в стаята- топлината която излъчват отоплителните ни уреди изсушават въздуха , поради тази причина ви препоръчваме да подарите на косата си подарък от влага, докато спите, като добавите овлажнител в стаята си. Когато се събудите, вместо със суха, подобна на слама коса, ще имате овлажнена коса, която е много по-лесна за оформяне и управление.
9. Овлажняващите съставки в продуктите през зимния период .Овлажнителят е съставка, която премества водата от зона с висока концентрация на влага в зона с малко влага. През лятото, когато има много налична влага, това  е добре за вашите къдрици. Те ще абсорбират влагата от влажния въздух и ще я издърпат във вашата по-суха коса. Но през зимата, когато въздухът обикновено е сух, ще се случи обратното. Тъй като овлажнителят не може да издърпа влагата от въздуха, вместо това той ще издърпа влагата от вашите къдрици в по-сухия въздух. Това ще изсуши вашите къдрици, затова винаги когато използвате продукти с овлажняващи съставки ги запечатвайте с масло или със стилизиращи гелове които имат анти влажност ефект !!!

Или използвайте продукти с овлажняващите съставки който са в  по малки количества.