Оторизиран Магазин

Експертът по къдрици

Новини

Хелатиращи срещу избистрящи шампоани

НЕКА ИЗЯСНИМ НЯКОЛКО НЕЩА: КАКВО ПРАВИ ИЗБИстрящия ШАМПОАН или Дълбоко почистващ най просто казано ? 

Колко продукта слагаме ежедневно в косата си (балсам без измиване, кремове без измиване, лак за коса, продукти за обем, сух шампоан, списъкът може да продължи.....). Независимо от графика ви за миене на косата, това може да причини натрупване на остатъци от продукта, масла и упорити замърсявания.  

Помислете за ДПШ (избистрящ шампоан) като детокс или бутон за нулиране на косата ви, начин за дълбоко почистване на скалпа. Добавянето на този продукт към вашата коса веднъж или два пъти месечно (на мястото на обичайния ви шампоан) може да възвърне блясъка, мекотата  и да се почувствате отново уверени и щастливи в косата си.  

Признаци че имате натрупване на продукти :

►Суха коса

►Сърбящ скалп

►Хвърчаща коса

►Къдрава коса, която изглежда неуправляема с не добре оформени къдрици

►Коса, която се къса лесно

Накратко, ДПШ (избистрящите шампоани) са идеални за премахване на натрупването на продукти от косата и скалпа ви, но хелатиращите продукти са по-силни и премахват  минералните отлагания, натрупания хлор и варовик от косата ви като по този начин  предотвратяват увреждането на косата.

НО КАКВО Е ХЕЛАТИРАНЕ?  

Докато вашият избистрящ шампоан е от съществено значение за премахване на натрупванията, хелатният шампоан е от съществено значение за премахване на хлор и минерални отлагания (варовик) от косата и скалпа ви. Ако живеете в район с твърда вода, тя може да съдържа минерали като калций, магнезий, желязо, мед или олово, което може да причини суха, чуплива и трудна за поддържане коса. Хелатиращите продукти също са от съществено значение, ако плувате редовно. Тъй като хелатиращите продукти са по- силни, те трябва да се използват, когато косата ви се нуждае от допълнителна почистваща сила един до максимум 2 пъти в месеца.

Признаци че имате натрупване на продукти и минерали :

►Твърде суха коса

►Сърбящ скалп

►Хвърчаща коса

►Къдрава коса, която е неуправляема с не добре оформени къдрици

►Коса, която се къса лесно

►Липса на обем, сплескана коса

►Липса на блясък

Нашият екип от експерти ви препоръчва Дълбоко почистващия хелатиращ шампоан на Preve Laboratories  изключително ефективен и нежен към скалпа и косата.