Оторизиран Магазин

Експертът по къдрици

Новини

Какво да правите, когато косата ви се наелектризирва ?

Косата се наелектризирва по всяко време на годината. За да се преборите с този проблем трябва да сте наясно с причините, а те са : Липсата на витамини, сухият въздух, студен вятър, дъжд, сняг, носене на шапки, правят косата ни слаба, суха и чуплива. Освен това, космите под шапка или шал се търкат един в друг и по този начин генерират статично електричество .

Ето и как да се справите с това : 
1. Хидратирайте и подхранвайте
Основната причина за наелетризиране на косата е нейната сухота. През зимата отоплителните уреди ни спасяват от студа, но правят косата чуплива, тънка и безжизнена. Не ѝ достига влага и тя става летлива. Причина за суха коса могат да бъдат и липса на определени витамини, хормонален дисбаланс и т.н.
Най-добрият избор за периодите на сухота са овлажняващите и подхранващи шампоани. Също така, не забравяйте, че за измиване на главата трябва да използвате топла вода до 40 градуса, за да запазите максимално здравето на косата.
2. Намалете топлинното въздействие .
Горещият въздух и високата температура представляват по-голяма опасност за косата от студа. Маша, сешоари, преси – всичко това, разбира се, ни помага да останем привлекателни, но и значително разваля здравето на косата.
От честото излагане на висока температура косите стават сухи и чупливи, поради това е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО използването на термозащитни продукти . 
3. Следете за влажността на въздуха в помещенията
Ниската влажност на въздуха води до изсушаване на косата, което предизвиква повишено наелектризиране. Използвайте овлажнители на въздуха, но ако те не са ви по джоба, просто налейте вода в няколко съда и ги поставете близо до или на отоплителния уред.
4. Носете правилните шапки.
Шапките от изкуствени материали, независимо летни или зимни, предизвикват статично електричество. Затова отдайте предпочитание на шапки от естествена вълна, памук, слама, бамбук или кожа. След изпиране можете да изплакнете шапката с антистатик. А когато изсъхне, впръскайте във вътрешната страна лак за коса. Тогава косата няма да "хвърчи" след като си свалите шапката.
5. Използвайте подходящи четка или гребен за коса
Използването на пластмасови аксесоари не е най-добрият избор за тези, които искат да избегнат наелектризирането. Синтетичните материали провокират появата на статично електричество. Експертите препоръчват да използвате дървен гребен или четка с естествен косъм .
6. Нещо което е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Използвайте масла
Отлични антистатици се явяват маслата. Освен това, използвайки масла, вие комбинирате полезното с приятното. Преди да направите прическата, сложете няколко капки масло в дланите си, добре разтрийте и леко "се разходете" по косата. Не се притеснявайте, косата по този начин не се замърсява, а от статично електричество ще се отървете със сигурност. Не забравяйте за антистатиците!
7.Не забравяйте за антистатиците! Ако твърде често се сблъсквате с наелектризиране на косата, то не жалете пари за подобно средство .В състава на почти всички продукти за стайлинг са включени антистатични съставки .

by #hairMAG