Оторизиран Магазин

Експертът по къдрици

Новини

Защо да изберем шампоани без сулфати ?

Какво всъщност са сулфатите?

„Сулфатите са детергенти, които са изключително добри в това, което правят – и почистват (косата и скалпа), като проникват през мръсотията“ – Най-често срещаните сулфати, които ще забележите в списъка със състава, са натриев лаурил сулфат и амониев лаурил сулфат. За голямо притеснения сулфатите могат да доведат до алергична реакция, изтъняване на косата, пърхот, сух скалп или накъсване на косата. А Добрата новина е, че шампоаните без сулфат могат да се справят и с тези проблеми .

Тогава какви са шампоаните БЕЗ СУЛФАТИ ?
На кратко: леки детергенти, които не отмиват напълно влагата от косата ви. Имената им са трудни за произговаряне и звучат подобно на сулфатите – като натриев лаурил сулфоацетат. И за разлика от традиционните шампоани, те не правят толкова пяна. Опитайте се да устоите на това изкушение и свикнете, че шампоанът БЕЗ СУЛФАТИ ще се пени по-малко когато миете косата си, за да не хабите излишно шампоан, тъй като шампоаните без сулфати често са по-скъпи от останалите.„Консистенцията без сулфат трудно се сгъстява, затова химиците трябва да добавят повече съставки, за да създадат добър продукт „В противен случай шампоанът ви ще се разтича като вода.“

Кой трябва да използва формула без сулфат ?
„Докато шампоаните на основата на сулфат се справят чудесно с почистването на омазняването и наслояванията, те биха могли да изсушат косата ви, което води до недостатъчно влажност и понякога дори до цъфтящи краища“ . Така че, ако косата ви е склонна към сухота, грубост, ако е къдрава или се чупи или е тънка – продукт без сулфат е добър избор за вас.
Ако редовно се боядисвате, също може да обмислите използването на шампоан без сулфат, тъй като сулфатите могат да свалят цвета на косата заедно с мръсотията. „А ако знаете, че сте чувствителни към сулфатите, определено трябва да изберете формула без сулфат, за да предпазите скалпа от раздразнение.
Обаче ако сте човек, който е склонен към омазняване или тренирате редовно, леките детергенти в шампоаните без сулфат може да не са достатъчно силни, за да измият косата ви добре.

by #Beauty #House