Оторизиран Магазин

Експертът по къдрици

Новини

Знаете ли как съсипвате косата си ?

Грешка #1: Прекаляване със сухия шампоан
Има сутрини, когато сухия шампоан изглежда като най-доброто решение. Но вредата настъпва, когато се използва два (или повече – хей, и ние сме го правили) дни последователно. Това е така, защото скалпа има нужда да диша – но натрупването на химикали запушва порите на скалпа ви и не му позволява да получи свеж въздух.

Решението: Измивайте косата с шампоан за обем и плътност, който съдържа ново поколение интелигентни полимериза за естествен обем. „След това използвайте само балсам в краищата“. „Това ще ви даде същия обем и плътност като сухия шампоан и косата ви няма да се омазнява толкова.“

Грешка #2: Загрявате на макс
Колкото по-висока е температурата, толкова по-малко време ще трябва да държите машата или сешоара, нали? Така е, но няколко минути повече наистина могат много да предпазят здравето на косата ви– По високата температура ще изсуши всички естествени мазнини, правейки косата изтощена и безжизнена“. Това също така ще доведе до цъфтеж и чупене още на момента.

Решението: В допълнение към използването на термозащитен спрей, един чудесен трик: Увийте машата или пресата в салфетка, преди да я използвате. „Така тя ще оформи косата също толкова добре, но няма да я изгори.“

Грешка #3: Оформяне на мокра коса
Може да ви се струва, че изправянето или къдренето на косата ви отнема цяла вечност, но никога не трябва да използвате горещ уред на мокра (нито дори леко влажна) коса. „Парата (от пресата) е много гореща и рискувате трета степен изгаряне на скалпа си само от нея“,

Решението: Имате два варианта: изчакайте, докато косата ви изсъхне напълно, преди да се захванете с уредите, или използвайте текстуриращ спрей на влажна коса, за да придадете плътност, и оформете без високата температура.

Грешка #4: Твърде много прокарвате пресата през косата си
Бързото преминаване през косата множество пъти не е добра идея, в сравнение с едно по-дълго поглаждане, тъй като може да изгори косата ви. „Гледайте на косата си като на деликатна тъкан“ – казва той. „Бихте ли я гладили с ютията отново и отново?“ Ние смятаме, че не.

Решението:Препоръчваме нанасяне на приглаждащ крем на влажна коса, който да я направи по-лесна за оформяне. Щом изсъхне, ще ви е нужно само едно бързо прокарване на пресата, за да изправите косата идеално.

Грешка #5: Връзвате опашката си твърде стегнато
Когато нищо друго не се получи, една стегната опашка изглежда чиста и прибрана. И без висока температура, без изтощаване, нали така? Грешка. „Стегнатите опашки отскубват всички фини косми около линията на косата“, казва Галасо.

Решението: Можете да постигнете същия ефект с продукт. „Използвайте лек гел и след това вържете косата на опашка по-хлабаво.“ „Гелът ще направи косата ви да изглежда все едно е вързана стегнато.“ Ако нищо друго не се получи, когато нямате време, опитайте обикновена плитка или прическа, която лесно се прави на мокра коса.

#Beauty #House