Оторизиран Магазин

Експертът по къдрици

Новини

Как да се грижим за сухата коса ?

Сухата коса е по-склонна към накъсване, образуване на цъфтежи и заплитане. Справянето с този проблем изисква постоянни и целенасочени грижи. 

1.Не мийте косата толкова често.Веднъж на два, три дни е достатъчно. Прекалено честото миене отмива естествените масла от скалпа и прави косата суха. Затова разредете измиването на косата по възможност. Също така преминете към по-меки шампоани, за предпочитане да са без химия, сулфати, парабени и т.н.

Когато я миете, избягвайте твърде дълго търкане, в старанието си да получите голяма пяна. Внимателно, с няколко движения, повече като масаж. Оставете да съхне свободно, като само попивате водата с хавлия, не я търкайте с кърпа и не я решете, докато не е почти изсъхнала. Мократа коса е много чувствителна към механично увреждане.

2.Сешоарът е най-големият враг на сухата коса, защото я изсушава допълнително. Освен това горещият въздух от сешоара уврежда косата и води до накъсване. Ако ви се налага все пак да използвате сешоар понякога, снабдете се с такъв, при който имате възможност да регулирате топлината на въздуха и сушете косата с по-хладен въздух.

3.Сухата коса почти винаги е със заплетени краища, затова разресването трябва да става внимателно. Най-добре е да използвате балсам без изплакване или масло за заплетени краища и да разресвате косата първо долу с гребен. След това малко по малко продължете в посока скалпа. Четките не са препоръчителни за хора със суха коса. Изберете гребен от естествени материали - най-добре бамбук или дърво.

4. Винаги използвайте балсам или маска.Сухата коса е по-податлива на увреждане от външни фактори. За да я предпазите, използвайте балсам или маска след измиване на косата с шампоан. И двата продукта създават невидим защитен филм около косъма, който го защитава.

5.Дайте почивка на косата си. Ако имате суха коса, избягвайте да я държите твърде дълбо време вързана, особено в случай, че предпочитате стегнатите конски опашки. Когато сухата коса е изпъната, тя се накъсва по-лесно и така се увреждат изцяло вида и здравето й.

6.Ежедневната грижа за сухата коса с неагресивна щадяща грижа  е задължителен, препоръчваме ви използването на масла или балсами без изплакване за лесно разресване на косата.

7.Използвайте продукти със съдържанието на Кокосово масло, Арганово масло или масло от Карите.