Оторизиран Магазин

Експертът по къдрици

Новини

Как да се грижим за русата коса !

 

#Русата коса, независимо дали е дар на природата или резултат от боядисване, се нуждае от повече грижи отколкото по-тъмните оттенъци на косата. Естествено русите жени обикновено имат по-тънка коса от брюнетките. В случай че сте боядисали косата си руса, лесно може да се окаже, че химическото третиране е направило косата ви увиснала и без блясък.Можете да поддържате красотата на косата си, като използвате продукти, които не утежняват косата и в същото време й придават богат блясък. Леко-текстурираните продукти с много овлажняващи хранителни вещества и прозрачни съставки не позволяват на сивотата да отнеме светлината на русата ви коса. Специалните подхранващи продукти, предназначени за грижи за русата коса, също съдържат активни съставки, които поглъщат калция и магнезия в чешмяната вода. Това ще придаде на косата ви естествен блясък. Но можете да искате да отидете една стъпка по-далеч: Добавянето на златни и сребърни пигменти към косата усилва цвета и създава привлекателни светли отражения.

Съвет 1:
През летните месеци не излизайте навън без UV защита – това е! Светлата коса съдържа по-малко меланин, отколкото по-тъмната коса. Ето защо лъчите на слънцето много по-лесно проникват в косата. В действителност, колкото по-светла е косата, толкова повече тя се нуждае от защита.

Съвет 2:
Има ли жълтеникав оттенък русата ви коса? Шампоаните, маските и спрейовете за руса или сива  коса, ще  коригират това, като неутрализират нежеланите жълтеникави тонове с виолетови пигменти. 

Съвет 3:

Задължително използвайте подхранваща маска за коса веднъж седмично, както не бива да забравяте и маслата за краищата !

Съвет 4:
Изрусената коса задължително се нуждае от ежеседмично правене на терапии. Различни от балсамите и маските, тези средства за терапия на косата осигуряват активни съставки, които проникват дълбоко в косата. Всяко изрусяване води до увреждане на роговия слой. Редовното прилагане на терапия намалява тези увреждания .

Съвет 5:

Боядисвайте корените си на всеки 20 дни. За да не се получава така неприятната по жълта ивица на главата ви ! Освежаването на цвета може да го правите веднъж на 2 месеца , но корените задължително на 20 дни !