Оторизиран Магазин

Експертът по къдрици

Новини

Как да се грижим за къдравата коса ?

Къдравата коса е невероятно красива и екзотична, но има репутация на доста трудна за поддържане и това не е случайно. Всяка къдрица има свое собствено мнение, трудно човек може да й заповяда в каква форма да застане, но това е част от чара й. Дами, обичайте уникалността си и вижте как да полагате грижите, които тя заслужава. Щом природата те е надарила с такава коса, значи тя ти отива най-много! Престани да я изправяш! 

Използвай шампоан, балсам и маска които са специално за къдрава коса. 

Какъв  шампоан да изберем ?

Ако имате къдрава коса, задължително използвайте шампоан за къдрава коса без сулфати  с колкото се може повече натурални съставки. Сулфатите в повечето шампоани са твърде агресивни и увреждат и без това уязвимата къдрава коса и увеличават вероятността за поява на цъфтящи краища.

Ако имате гъста къдрава коса, не я мийте всеки ден, защото ще я лишите от естествените й масла. Вместо това я мийте през ден и не пропускайте да нанасяте балсам по краищата за допълнителна хидратация.

Избягвайте сешоара !

Добре е да избягвате да използвате сешоар, ако имате къдрава коса. Оставяйте косата да изсъхне сама.Това обаче не винаги е възможно. Затова ви съветваме да използвате дифузер. Той разпръсква горещия въздух и помага на косата да изглежда по-подредена. Също така започнете изсушаването от корените, а краищата, които са по-тънки, да оставите полусухи. 

Използвайте козметика без алкохол !

Забравете за стилизиращите продукти с алкохол. Освен че изсушават косъма, те правят косата по-сплескана.

Попивайте излишната вода !

Когато си измиете косата, увийте я в хавлия за малко. След това свалете хавлията и попийте нежно водата, без да разърквате косата агресивно. Това разтъркване може да увреди косъма и освен това вероятно косата ви ще стърчи повече, след като изсъхне.

Никога не използвайте четка за коса !

Една от най-големите грешки, която всяка жена с чуплива или къдрава коса рано или късно научава, е че сресването е враг на добрия вид на прическата. Не само, защото гребените и четките развалят вида на натурално оформените къдрици, като разпиляват кичурите, създавайки неприятен хвърчащ на всички страни ефект, но и защото разрушават структурата на косъма. Прокарването на четка през косата, независимо дали тя е мокра или суха, е сигурна рецепта за увреждането ѝ.

Вместо това, използвайте пръститите си, докато сте под душа, за да се отървете от заформилите се възли. Друг вариант е гребен с много широки зъбци, който ще ви улесни, но и двете действия извършвайте винаги, когато първо сте нанесли балсам на косата и сте оставили да подейства минимум 5 мин.

Дръжте ръцете си далеч от косата !

За да запазите къдриците и текстурата им за повече време, трябва да се въздържате да ги пипате непрекъснато. Прокарването на пръсти през косата, докато още съхне, пречи на къдриците да се оформят сами, а и може да създаде неприятното им разпиляване.

Оформянето на къдриците зависи от това какъв точно тип е вашата коса. На много къдрава грива трябва да се нанесе стилизиращ продукт, а след това да бъде оставена на мира. Чупливата коса има нужда от повече обем, затова след като сте нанесли продукт, трябва сериозно да я намачкате с ръце, докато е още мокра. След това отново не трябва да я пипате, докато почти не изсъхне.

Открийте правилните продукти за вашия тип коса !

От шампоана до стилизиращите кремове и балсами без отмиване, продуктите за къдрава коса трябва да съдържат натурални масла, за да хидратират косъма. Заради това, че тя е по-суха, всеки един от продуктите трябва да е с хидратираща формула, а не само балсама или серума например. Търсете такива със съдържание на масло от ший, жожоба или кокосово масло ние Специалистите на магазин  ''hairMAG" ви препоръчваме продуктите на Американксата марка за къдрави коси ''Shea Moisture'' които са с 100 % Органични масла и без вредни химични съставки ! 

Задължително за да съхраните за дълго време къдриците в естествена и еластична форма е добре да си помогнете с подходящ крем или лосион за къдрици без изплакване .

Избягвайте силикона на всяка цена !

Често продуктите могат да съдържат силикони, като на опаковката ви обещават блясък и „укротяване“ на непокорните къдрици. Тези позитивни качества обаче си имат цена. Силиконите покриват най-горния слой на косъма, създавайки илюзията за блестяща, здрава коса, но всъщност действат като бариера за хидратацията и не позволяват на процеса да се извършва във вътрешността на косъма. Това може да увреди здравето и добрия вид на косата в дългосрочен план, ако често прибягвате до  продукти с силикон.

Подхранвай косата в дълбочина. Няма къдрава коса, която да не е суха.

Много е важно веднъж седмично да се поглезиш със силно хидратираща маска за къдрави коси.

Не съсипвайте къдриците си, докато спите !

Всяка жена с къдрава коса си е лягала с перфектна прическа, събуждайки се на другия ден с малко бедствие върху главата си. Възлгавниците от памук са агресивни към къдриците ви, затова всеки път, когато се въртите в леглото, те наелектризират косъма, трият се в него и причиняват заплитане. Но и това може да бъде избегнато, с помощта на възглавници, направени от сатен или коприна. Те ще запазят къдриците ви непокътнати, а на другия ден ще се събудите точно във вида, в който сте си легнали.