Оторизиран Магазин

Експертът по къдрици

Новини

Как да изберем най-добрата преса за коса ?

Най-добрата преса за коса зависи най-вече типa на вашата коса. Детайлната информация за това как функционират тези устройства може да ви помогне да изберете най-добрата преса за коса, която ще ви достави желания вид, без да увредите или унищожите косата си.

Всички преси могат да изправят косата, но най-добрата преса за изправяне на коса използва сложна технология, за да направи това  задоволително, ефективно и здравословно. Те могат да бъдат доста скъпи, така че е важно да изберете преса за изправяне на коса, която ще издържи за дълъг период от време и която е подходяща за вашия тип коса. Изборът на неподходяща преса ще доведе до незадоволителни резултати освен това, че може да ви увреди косата. Тъй като пресите за изправяне на косата изглеждат много подобни, ще ви представим подробно критерии, по които можете да изберете най-добрата за вас преса за изправяне на косата.

Материал на пресата

Повечето преси за изправяне на коса са с нагревателни елементи, изработени от титан, турмалин и керамика или в комбинация от два от тези материали. Всички тези материали произвеждат отрицателни йони,  когато се нагреят, което помага за изглаждане, изправяне и затваряне на кутикулата на косъма. Въпреки това, всеки материал е подходящ за определен тип коса.

Керамичните преси поддържат висока температура и равномерно разпределение на температурата, което има ефект – лъскава и права коса с минимални увреждания. Пресите от твърда керамика са по-скъпи, отколкото пресите само с керамично покритие, но са много по-устойчиви на напукване ,както и увреждат по-малко косъма. Пресите за коса от керамика са идеални за всички типове коса и особенно за фини и тънки коси !

Пресите от титан предлагат също висока и постоянна топлина. Титана произвежда много повече отрицателни йони отколкото керамичните преси. Тези преси за коса се препоръчват за здрава и гъста коса, която е трудна за изправяне. Ако имате тънък косъм, използвайте преса от титан само на най-ниската температура.

За разлика от титана и керамиката, турмалинът по същество не се използва като материал за преса за коса. Това е полу-скъпоценен камък, който се натрошава и смесва в материала на пресите от титан или керамика.

Турмалиновите преси се препоръчват за груби коси, тъй като турмалина намалява триенето по време на изправяне на косата в резултат на което се образуват много гладки кичури.

Металните преси имат променливи температури по повърхността, които могат да предизвикат горещи точки, които да увредят косата. В допълнение, не са толкова гладки така както тези от титан или керамика и могат да предизвикат допълнително триене прокарвайки ги през косата.                                               

Най-простите и евтини преси за коса използват метални нагревателни елементи,които могат да изправят непокорните кичури, но със сигурност ще увредят косата.  

Търсете преса за изправяне на коса, която осигурява контрол на температурата, особено когато имате тънка ули увредена.Високата температура може да накъса и раздели косъма, като е много важно да можете да я контролирате, за да се предотвратят нежелани ефекти

Размер на пресата

Пресите за изправяне на коса са с различни размери. Изберете широка преса (минимум 3-4 см), ако имате дълга или гъста коса. Пресите за изправяне на коса по-тесни от 2,5 см се препоръчват за къса коса или с тънък кос