Оторизиран Магазин

Експертът по къдрици

Новини

Какво е Squish To Condish ?

Squish to condish - Това е техника за къдрави коси, предназначена за придаване и задържане на влага с помощта на балсам и вода. Най-просто казано, това е метод да извлечете максимума от вашия балсам и да се уверите, че той подхранва правилно, като прониква дълбоко в кутикулата на косъма. Подходяща е за всички типове къдрава коса които смятат , че косата им трудно задържа влагата. Ако търсите начин да овлажнявате, без да утежнявате косата си, тогава това е перфектната техника!

Принципът зад тази техника е прост: водата и балсамът са най-добрите неща за навлизане на влага във вашите къдрици. Правилната комбинация от тези две съставки ще гарантира, че няма да овлажнявате прекалено много косата си, но все пак ще й позволите да задържи достатъчно влага, за да изглежда и да се чувства хидратирана – без да се утежнява, омазнява или задушава от продукта. Чрез смачкване на вода и балсам в косата ви, вие улавяте водата във вашата коса и балсамът я запечатва. Балсамът действа като уплътнител около водата, така че двете работят заедно, за да поддържат косата ви хидратирана за по-дълго и по-дълго.

Предимства на Squish за Condish

►Подпомага хидратирането  и  дефиниратето на къдриците

И така как работи техниката :

  1. След като изплакнете шампоана, наведете се напред, завийте косата си отпред и върху мокра коса започнете да нанасяте  балсам по дължината на косата( количеството зависи от косата ви експериментирайте). Нанасяйте с пръсти балсама върху косата си и разпределяйте равномерно , като избягвайте да нанася балсама върху корените и скалпа.
  2. След това напълнете вода в ръцете си и започнете да мачкате кичурите си, като работите на части от краищата нагоре. Добавете вода още няколко пъти и продължете да мачкате -Това движение принуждава кутикулата да се отвори и помага на балсама да проникне дълбоко в косъма. Продължете да работите на части, мачкайки шепа къдрици с вода, докато косата ви се насити напълно с влага.
  3. Косата ви трябва да започне да се чувства мека като водорасли в този момент. Ако не, добавете още малко балсам и добавете още малко вода.
  4. Накрая направете   изплакване  за да сте сигурни, че сте измили балсама.
  5. Продължете с обичайната си дневна рутина или със последната  стъпка  стилизирането.