Оторизиран Магазин

Експертът по къдрици

Новини

Ръководство за контрол на коса с тип къдрици 3А, 3В и 3С

Накратко, къдрици тип 3 :

Този тип къдрици варират от хлабави, подскачащи до пружиниращи, стегнати, склонни към начупване, бухване и разхвърчаване, когато не са добре овлажнени.

Къдриците от типп 3А са добре очертани и еластични естествено големи и отпуснати.

Съвет : При този тип къдрици липсва дефиниция в този ред на мисли идеалните продукти за дефиниране са крем активатор или крем за къдрици , използвайте, също и гел или желе като завършващ щрих.

Ето как правилно да оформите къдрици 3a :

  • Измивайте косата си с шампоан 2-3 пъти седмично, като използвате дълбоко подхранващо лечение на две седмици (заменяйки балсама).

  • Върху влажна коса нанесете крем активатор , като започнете от средата на дължината до краищата си.

    • Избягвайте да нанасяте крема върху корените си, за да не утежнявате къдриците си.

    • За равномерно разпределение на продукта, внимателно разплетете косата си с четката Denman D3 или с гребен с широки зъби.Това също така ще премахне заплитането и ще позволи на къдриците ви наистина да блестят!

  • Изцедете излишната вода и нанесете лек слой арганово масло или масло от кокос, авокадо или от жожоба за да заключите влагата.

  • След това можете за фиксирате по желание с лек гел или желе .

Къдрици тип 3В този тип къдрици са обемни добре очертани, еластични и подскачащи и са по стегнати .

Съвет : този тип къдрици са доста сухи, използването на масла за коса е препоръчително ,а също така имат склоността да бухват трябва да използвате , стилизиращи гелове или желете които доставят влага и имат по сериозен контрол т.е с по силна фиксация .

Съвет: Нанесете върху влажна коса смути от средата на косата на долу по дължините и краищата, не нанасяйте в корените и скалпа, ако косата ви е твърде суха нанесете и  масло от кокос, жожоба, авокадо или арган за да заключите влагата и след това нанесете гел или желе .

Ето как да оформите косата си 3b:

  • Измивайте косата си с шампоан 2-3 пъти седмично, като седмично използвате дълбоко подхранващо лечение (смяна на балсама).

  • На влажна коса нанесете смути , като започнете от средата на дължината до краищата си , ако косата ви е твърде суха нанесете и  масло от кокос, жожоба, авокадо или арган за да заключите влагата.След това нанесете равномерно количество гел в къдриците си

    Оставете косата си да изсъхне на въздух или използвайте дифузер

Къдрици тип 3С

Няколко полезни съвета за грижа за вашата къдрава коса с тип къдрици 3c :

  • Ако имате гъста коса 3c, разплетете косата си с вода и обикновен балсам преди измиване с шампоан.Това ще намали времето, прекарано под душа.

  • Използвайте балсам без изплакване( Leave-In) върху влажна коса, преди да нанесете гел или олио. Винаги нанасяйте гел или олио на влажна коса.

  • Дълбокото кондициониране е задължително! Използвайте дълбок балсам веднъж седмично, за да омекотите и възстановите косата си.

  • Опознайте своята порьозност. Вашата порьозност е ключът към разбирането как косата ви абсорбира и задържа влагата.

Коса с къдрици тип 3 е податлива на изсушаване, бухване и накъсване, влагата е фактор номер едно, който трябва да вземете предвид, когато се грижите за този тип къдрици. Горещо ви препоръчваме Методът LOC и дълбоко кондициониране който ще бъдат вашите най-добри приятели.

Съвет : Винаги използвайте продукти спрямо порьозността на вашата къдрава коса !